Η νέα αντιοξειδωτική δίαιτα ORAC /

Η επιστήμη της διατροφής και διαιτολογίας εξελίσσεται συνεχώς προσφέροντας διαρκώς νέες ανακαλύψεις και περισσότερα στοιχεία σχετικά με τις επιδράσεις των τροφών, θετικών και αρνητικών, στο σώμα μας. Τα τελευταία χρόνια, οι ανακαλύψεις αυτές έχουν συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση ή και στην...

תיאור מלא

שמור ב:
מידע ביבליוגרפי
מחבר ראשי: Γρηγοράκης, Δημήτρης (Συγγραφέας)
פורמט: ספר
שפה:Greek
יצא לאור: Αθήνα : Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις, 2010
נושאים:
LEADER 05364namaa2200301 4500
001 main_26585
003 GR-kkKDBK
005 20191001212757.0
006 a|||||r|||||||||||
008 101110s2010uuuugr#a|||grb||| 000|0 gre d
020 |a 978-960-452-099-2 
040 |a GR-kkKDBK  |b gre  |d GR-kkKDBK  |e AACR2 
082 0 |a 613 
100 1 |4 aut  |a Γρηγοράκης, Δημήτρης  |9 7166 
245 1 2 |a Η νέα αντιοξειδωτική δίαιτα ORAC /  |c Δημήτρης Γρηγοράκης 
260 |a Αθήνα :  |b Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις,  |c 2010 
300 |a 245 σ. :  |b έγχρ. εικ. ;  |c 26 εκ. 
504 |a Περιέχει βιβλιογραφία 
520 |a Η επιστήμη της διατροφής και διαιτολογίας εξελίσσεται συνεχώς προσφέροντας διαρκώς νέες ανακαλύψεις και περισσότερα στοιχεία σχετικά με τις επιδράσεις των τροφών, θετικών και αρνητικών, στο σώμα μας. Τα τελευταία χρόνια, οι ανακαλύψεις αυτές έχουν συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση ή και στην πρόληψη πολλών παθήσεων όπως οι καρδιοπάθειες και οι νεοπλασίες. Οι νόσοι αυτές, αλλά και πολλές άλλες επιδεινώνονται και εξελίσσονται ταχύτερα υπό την επίδραση του οξειδωτικού στρες που υφίσταται το σώμα μας από την κατανάλωση διαφόρων τροφίμων, αλλά και από την επαφή με διάφορους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Συγκεκριμένα τρόφιμα όμως, φαίνεται να ασκούν ευεργετική δράστη στον οργανισμό, λόγω της φυσικής τους αντιοξειδωτικής δραστηριότητας με αποτέλεσμα να προλαμβάνουν ή να καθυστερούν την εξέλιξη πολλών παθήσεων. Ο διακεκριμένος και πεπειραμένος κλινικός διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης, με τις εκδόσεις "Βήτα" παρουσιάζουν το σκεπτικό της νέας αντιοξειδωτικής δίαιτας ORAC, που σκοπό έχει να καθοδηγήσει τον καταναλωτή στην επιλογή τροφών ανώτατης βιολογικής αξίας, έτσι ώστε να επιτυγχάνει την καλή λειτουργία των κυττάρων του σώματος και τον αποτελεσματικότερο μεταβολισμό και να αναβαθμίζεται η άμυνα του οργανισμού προλαμβάνοντας τα φαινόμενα της γήρανσης των ιστών. Συγκεκριμένα, στις σελίδες του βιβλίου αυτού κανείς μαθαίνει, τι είναι το οξειδωτικό στρες, τον τρόπο αξιολόγησης του βαθμού οξειδωτικού στρες που παρουσιάζει, τον τρόπο με τον οποίο η νέα αντιοξειδωτική δίαιτα ORAC μπορεί να βοηθήσει, τα καλύτερα τρόφιμα με σημαντική αντιοξειδωτική δράση, όπως τα βιολογικά ή τα κρητικά τρόφιμα, την αντιοξειδωτική ικανότητα των διαφόρων τροφίμων, καθώς και τον τρόπο αντιμετώπισης μέσω της δίαιτας ORAC της παχυσαρκίας, της κατάθλιψης, του συνδρόμου χρονίας κόπωσης, του σακχαρώδους διαβήτη, της πρόωρης γήρανσης και σειράς άλλων χρονίων νοσημάτων. Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε κλινικούς διατροφολόγους, διαιτολόγους, άλλους επιστήμονες που ασχολούνται με τον τομέα της διατροφής στην πρακτική τους, αλλά και στον απλό άνθρωπο που θέλει να ενημερωθεί και να εφαρμόσει μόνος του τα απλά βήματα βελτίωσης της πρόσληψης τροφών υψηλής βιολογικής σημασίας με αντιοξειδωτική δράση. 
650 4 |a Δίαιτα ORAC  |9 55776 
650 4 |a Δίαιτες αδυνατίσματος  |9 62608 
650 4 |a Διαιτητική  |9 68337 
650 4 |a Διατροφή  |x Υγεία και υγιεινή  |9 66589 
700 1 |a Γρηγοράκης, Δημήτρης  |t Η νέα αντιοξειδωτική δίαιτα ORAC  |9 96300 
710 2 |4 pbl  |a Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις  |9 27986 
942 |c BK 
999 |c 27720  |d 27720 
952 |0 0  |1 0  |2 ddc  |4 0  |6 613_000000000000000_ΓΡΗ  |7 0  |9 39250  |a KDBK  |b KDBK  |c LCR  |d 2010-11-10  |e Δωρεά Ι.Ν.Β.Α  |i 09992010  |l 17  |o 613 ΓΡΗ  |p 09992010  |r 2019-04-28  |w 2019-04-28  |y BK