Οι κλέφτες - Faulkner, William, 1897-1962 (Επιλογές απ' την παγκόσμια λογοτεχνία)
Η περιπέτεια αρχίζει όταν ο παππούς, από τη μεριά της μητέρας του Λούκιου, πεθαίνει και οι γονείς του μαζί με τους παππούδες του αποφασίζουν να πάνε στην κηδεία. Λογαριάζουν να λείψουν από τέσσερις ως δέκα μέρες. Ο Μπουν Χόγκανμπεκ, που τους υπηρετεί πιστά από μικρό παιδί, αποφασίζει να υποκύψει στον πειρασμό και να επιχειρήσει ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο, που αφήνει πίσω του «αφύλαχτο» και «ανυπεράσπιστο» το Αφεντικό του. Το αυτοκίνητο, που αποτελεί έτσι κι αλλιώς ακόμα και σήμερα ένα ιδιαίτερο κοινωνικό σύμβολο, αντιμετωπίζεται από τον συγγραφέα με σπάνια τρυφερότητα και χιούμορ. Το ταξίδι πραγματοποιείται κι έχει ως κατάληξή του το Μέμφις και το πορνείο της Μις Ρήμπα, και ιδιαίτερα την επίσκεψη στην αγαπημένη πόρνη του Μπουν, της Μις Κόρρυ. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)