Προς κυρία Σ. Δ., ο άντρας σας, σας απατάει : μυθιστόρημα - Παρθένη, Φιλιώ (Σύγχρονοι Έλληνες πεζογράφοι, 2010)
Τι είναι αυτό; αναρωτιέμαι, ενώ παρακολουθώ ένα μικρό κίτρινο χαρτί να ξεγλιστράει από τη χαραμάδα. Με μεγάλη δυσκολία σηκώνομαι παραπατώντας ακόμα από τη σφοδρή σύγκρουση, πλησιάζω και το παίρνω στα χέρια μου. Προσπαθώ να το διαβάσω. Τι ορνιθοσκαλίσματα είναι αυτά, καλέ; «Πρως κηρία Σ.Δ.: Ω άντρας σας, σας απατάυ» Μπορεί ένα μικρό, τσαλακωμένο και εντελώς ανορθόγραφο ανώνυμο σημείωμα να αλλάξει ολοκληρωτικά τη ζωή μιας γυναίκας; Μετά την απόγνωση και τον θυμό που προκαλεί μια απιστία, ένας είναι ο στόχος: το ξεμπρόστιασμα του μοιχού. Είναι τελικά δυνατόν ένας πιστός κι αφοσιωμένος σύζυγος να προδώσει τον γάμο του; Γίνεται ποτέ το δεδομένο, αβέβαιο; Η απάντηση θα έρθει μέσα από μια σειρά κωμικοτραγικών γεγονότων.