Ο κύκνος κι αυτός : μυθιστόρημα - Βαμβουνάκη, Μάρω, 1948- (Έλληνες πεζογράφοι ;, 1989)
"Ο κύκνος κι αυτός" περιγράφει το διχασμό ενός ανθρώπου ανάμεσα στον έναστρο κρυφό κόσμο της πνευματικότητάς του και στο μίζερο φανερό κόσμο της προσωπικής του ζωής: "Μπορεί να έχεις την ωραιότερη ιδέα της γης.