Ο άγιος της μοναξιάς : μυθιστόρημα - Καρυστιάνη, Ιωάννα, 1952- (Καστανιώτη, 2003)
Η Στέλλα Σαλαγιά θέλει να "σπάει" χωρίς θεατές. Ο Σίμος Σεμερτζίδης διορίστηκε στη ζωή με ρουσφέτι. Η Κλαίρη κάνει παρέα όσους χαφιεδίζουν τις δυστυχίες του σπιτιού της. Ο Λεόντιος αφιερώνεται στους πολλούς αγίους της μοναξιάς. Η ακούραστη Μόρφω πιστεύει πως η τρέλα είναι σαλόνι. Μια ερωτική ιστορία της εποχής μας με σκηνικό και ουσία την παραίτηση και τη μοναχικότητα. Ένας κόσμος που έχει ανάγκη να αγαπήσει ξανά, με κάθε τίμημα.