Τα λημέρια του λύκου : μυθιστόρημα - Marias, Javier (Συγγραφείς απ' όλο τον κόσμο, 2002)
Με αφορμή την ταραχώδη και σχεδόν κινηματογραφική διάλυση της οικογένειας Τάγκερ το 1922, ο Χαβιέρ Μαρίας αφηγείται - με το διαβρωτικό χιούμορ που πάντα τον διακρίνει - μια σειρά από συναρπαστικές ιστορίες που περνούν από το νουάρ μυθιστόρημα στο μελόδραμα, από το βουκολικό δράμα στις ιστορίες του αμερικανικού εμφυλίου και στον πόλεμο των γκανγκστερικών συμμοριών της εποχής της ποτοαπαγόρευσης. Το μυθιστόρημα με το οποίο ξεκίνησε τη λαμπρή του καριέρα ο διάσημος Ισπανός συγγραφέας δεν είναι μόνο μια ευφυής οικογενειακή "σάγκα" αλλά και μια παρωδία του αμερικανικού κινηματογράφου που δεν κρύβει τον έρωτά της γι' αυτό το μοναδικό είδος μαζικής κουλτούρας.