Κατανάλωση : χτυποκάρδια στις βιτρίνες - Χατζημανώλη, Άννα, 1954- (Σύγχρονα θέματα ;, 2008)
Χίλιοι και ένας πειρασμοί κατάλληλα τοποθετημένοι γύρω μας. Τι γινόταν τον παλιό καλό καιρό; Χρήματα, μια σημαντική αλλά και επικίνδυνη εφεύρεση. Πως θα τα χρησιμοποιήσουμε; Πίσω απ' τη γυαλιστερή βιτρίνα: η παραγωγή και η ρύπανση; Ο ρόλος της διαφήμισης: χρειάζομαι ή θέλω; Τι είναι πιο πολύτιμο; Τι μπορούμε να κάνουμε πριν και μετά την αγορά κάποιου προϊόντος; Σ' αυτά και σ' άλλα ερωτήματα προσπαθεί ν' απαντήσει αυτό το βιβλίο. Για ισχυρότερη προστασία προτείνει διασκεδαστικά παιχνίδια και δραστηριότητες που ίσως μας οδηγήσουν να δούμε τη ζωή με άλλο μάτι.