Η παγίδα - Evans, Nicholas, 1950- (Ωκεανίδα, 1998)
Έναν αιώνα ύστερα από την κατά χιλιάδες εξόντωσή τους, λύκοι εμφανίζονται ξανά στα Βραχώδη Όρη, έξω από την ήρεμη μικρή πόλη Χόουπ. Κι αμέσως, έχοντας πια κηρυχθεί προστατευόμενο είδος, ξυπνούν ένα παλιό μίσος, που ξεκινάει από μια οικογένεια και τελικά επεκτείνεται σε όλη την κοινότητα. Η Έλεν Ρος, βιολόγος είκοσι εννιά χρόνων, στέλνεται μόνη από τις ομοσπονδιακές αρχές σ' αυτή την εχθρική περιοχή για να προστατεύσει τους λύκους από τον απειλούμενο σφαγιασμό τους. Αγωνίζεται σκληρά για την αξιοπρέπεια και επιβίωση της με βοηθό τον δεκαοχτάχρονο γιο του ισχυρότερου αντιπάλου της, ενός βάναυσου ραντσέρη. Ταυτόχρονα, ένας τρυφερός έρωτας επουλώνει μέσα της μια βαθιά πληγή...