Ο νόμος της αγάπης - Esquivel, Laura, 1950- (Ωκεανίδα, 1998)
Τριακόσια χρόνια μετά την εποχή μας, η ανθρωπότητα έχει ανακαλύψει ότι χρειάζεται να μετενσαρκωθεί κανείς δεκατέσσερις χιλιάδες φορές για να μπορέσει να βρει την αδελφή ψυχή, που είναι ο ύψιστος σκοπός στη ζωή. Στην Πόλη του Μεξικού η Ασουσένα, αστρολόγος και ψυχοθεραπεύτρια, που χρησιμοποιεί τη δύναμη της μουσικής για να επανασυνδέει τους πελάτες της με τις προηγούμενες ζωές τους, έχει καταφέρει να συναντήσει τη δική της αδελφή ψυχή, τον Ροδρίγο, την αληθινή αγάπη. Αλλά ύστερα από μια νύχτα πάθους οι εραστές χωρίζουν και εκείνη πρέπει πια να ψάξει μέσα σε δεκατέσσερις χιλιάδες ζωές για να ξαναβρεί την αγάπη της... Με το μυθιστόρημα αυτό η Εσκιβέλ δοκιμάζει τη δύναμη της γραφής της στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας. Ταυτίζοντας με τη βασική ηρωίδα της την Αγάπη, που με τη θετική της ενέργεια ρυθμίζει το ειδικό βάρος της ύπαρξής μας, χρησιμοποιεί νέες και ανορθόδοξες -για τον δυτικό τρόπο σκέψης- δοξασίες καταφεύγοντας στις ανατολικές αντιλήψεις για τη μετεμψύχωση και το διαλογισμό. Με μια κωμική, εξωπραγματική, φανταστική και εντελώς απίθανη ιστορία αγγίζει υπαρξιακά θέματα και ερωτήματα με ύφος ανάλαφρο, τρυφερό και πολλές φορές ειρωνικό.