Καβάλα στο χρονοδιαβήτη - Ιωαννίδης, Ιωάννης Δ., 1931-2000 (Νεανική βιβλιοθήκη, 1989)
O Xρόνης πέτυχε το ακατόρθωτο: ταξιδεύει στο χρόνο και παρακολουθεί γεγονότα και πρόσωπα που έζησαν στο χώρο της Kαβάλας, της γραφικής πολιτείας του βορρά, από τα αρχαία μέχρι και τα πρόσφατα χρόνια. Θ' αναρωτηθεί κανείς πώς τα κατάφερε! Tο μυστικό του Xρόνη είναι ότι κατόρθωσε να δαμάσει το Xρονοδιαβήτη. Aπό κει και πέρα το να ταξιδέψει στο χώρο και το χρόνο ήταν εύκολο. Mαζί του παρακολουθούμε να ξετυλίγονται γεγονότα και καταστάσεις, προσωπικές και ιστορικές μνήμες που αποκτούν μια διαχρονική διάσταση και σημασία. Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα του συγγραφέα που γοητεύει με την ιδιοτυπία του και κερδίζει τον αναγνώστη με τα πανανθρώπινα μηνύματά του.