Το κλειδί του Αιγαίου : μύθοι και θρύλοι από τον Πόντο και τον Εύριπο - Παπαποστόλου, Τάσος, 1926-1996 (Λογοτεχνική βιβλιοθήκη, 1994)
Μύθοι και θρύλοι από τον Πόντο και τον Εύριπο. Το θαυμάσιο αυτό βιβλίο, του βραβευμένου από την Ακαδημία Αθηνών συγγραφέα, δίνει την ευκαιρία στις νέες γενιές να γνωρίσουν τους μύθους και τους θρύλους της πατρίδας μας.