Η αυγή της ελληνικής τέχνης - Ντούμας, Χρίστος Γ. (Ελληνική τέχνη, 1994)
Στον τόμο αυτόν παρουσιάζεται ένα πανόραμα πολυσήμαντων στην ιστορική, θρησκευτική και καλλιτεχνική τους ανάγνωση έργων, που διατάσσονται χρονικά από την έκτη ως και τη δεύτερη χιλιετία πριν από το Χριστό και γεωγραφικά από την κεντρική Ελλάδα και την Πελοπόννησο έως τις Κυκλάδες και την Κρήτη.