Μηνύματα πολιτικής : επισημάνσεις και παραινέσεις - Δεσποτόπουλος, Κωνσταντίνος Ι., 1913-2016 (Παπαζήση, 2005)
Ο συγγραφεύς του βιβλίου αυτού με τίτλο "Μηνύματα Πολιτικής" εμμένει στην επίγνωση, ότι κρίσιμα συμβάλλει στην ευμοιρία ή δυσμοιρία των ανθρώπων η πολιτική με την ορθή ή αμαρτωλή άσκησή της· και αμαρτωλή εννοεί την αντίθετη προς τις επιταγές της ηθικής ή και απλώς τεχνικά σφαλερή. Αποσαφήνιση της έννοιας της πολιτικής, ανασκευή λανθασμένων ορισμών της (π. χ. ως "τέχνης του δυνατού" ή ως απλώς "τέχνης προς απόκτηση και διατήρηση της εξουσίας") και διευκρίνηση των σχέσεων της ηθικής προς την πολιτική, ενυπάρχουν σε άλλα βιβλία του συγγραφέα: "Μελετήματα Πολιτικής Φιλοσοφίας" (Εκδόσεις Παπαζήση, 1983) και "Από το βήμα της Ακαδημίας" (Εκδόσεις Λιβάνη, 1996). Ο υπότιτλος "Επισημάνσεις και παραινέσεις" υποδηλώνει, ότι έχει το βιβλίο αυτό και πρακτική αξία για την άσκηση της πολιτικής. [...]