Η τέχνη της αφήγησης - Κουλουμπή-Παπαπετροπούλου, Κυριακή, 1932- (Πρακτικά σεμιναρίων/συνεδρίων, 2004)
- Ποια στοιχεία διαφοροποιούν το λαϊκό αφηγητή από τον πλασματικό, τον αφηγητή της αφηγηματολογίας; - Ποιες πληροφορίες διασώζονται για τους παλαιότερους και σύγχρονους Έλληνες λαϊκούς παραμυθάδες; - Ποια είναι τα κυριότερα αφηγηματικά είδη και με ποια κριτήρια επιλέγονται; - Πόσο συμβάλλει η εικόνα στην κατανόηση ενός αφηγήματος; - Ποιες δραστηριότητες μπορεί να ακολουθήσουν μετά από μιαν αφήγηση; - Τι υπηρετεί η επανάληψη στα λαϊκά λογοτεχνήματα; - Πώς χρησιμοποιείται η αφήγηση στη θεραπευτική διαδικασία; - Ποια είναι μερικά από τα συνήθη προβλήματα εκφοράς της ελληνικής γλώσσας; - Ποια παραγλωσσικά στοιχεία ενισχύουν την αποτελεσματικότητα μιας αφήγησης; Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά και σε άλλα που απασχολούν εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας, βιβλιοθηκάριους, ηθοποιούς, εμψυχωτές, δραματοθεραπευτές και όσους άλλους χαίρονται να αφηγούνται σε μικρούς και σε μεγάλους, δίνουν ειδικοί στο χώρο.