Χίλιες και μια νύχτες - Galland, Antoine, 1646-1715 (Κλασική λογοτεχνία, 2010)
Από τον Α. Γκαλάν, έναν λόγιο αραβιστή του 16ου αιώνα, η πρώτη ανά τον κόσμο παρουσίαση του κλασικού πια παραμυθιού της πανέξυπνης Σεχραζάντ που κατάφερε να γλυκάνει την σκληρή καρδιά του απατημένου σουλτάνου με την παραμυθία των μαγικών ιστοριών της. Το βιβλίο κοσμείται από τις γκραβούρες, της πρώτης γαλλικής έκδοσης του 16ου αιώνα.