Μια υπόθεση μορφής - Gold, Horace Leonard, 1914-1996 (Γαβριηλίδης/Άρκτος, 1992)
Ο δόκτορας Μος, μια διεστραμένη επιστημονική ιδιοφυΐα προσπαθεί να επιτύχει τη μεταμόσχευση εγκεφάλου σε ανθρώπους με ολέθρια αποτελέσματα. Ο γέρος αρχιγκάνστερ Τάμπλοτ προσπαθεί να παρατείνει τη ζωή του, μέσα από την επιτυχή έκβαση των πειραμάτων του Μος. Ο άνεργος υπάλληλος χρηματιστηριακού γραφείου Γουντ, προσπαθεί να ξεφύγει από τη μοίρα του "πειραματόζωου", στην οποία η εγκληματική συμμορία τον έχει καταδικάσει, ενώ ο δημοσιογράφος Γκίλροι της Μόρνινγκ Ποστ προσπαθεί να αποκαλύψει την όλη επιχείρηση. Τα τέσσερα αυτά πρόσωπα, οι κινήσεις και οι χαρακτήρες των οποίων συνθέτουν αυτήν την παράξενη "Υπόθεση μορφής", σχηματίζουν τελικά το παζλ μιας εικόνας, που μόνο σε ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας θα μπορούσε να είχε σχηματιστεί.