Στρατί στρατί το μονοπάτι - Μπενάκη-Παλαιολογοπούλου, Άντα (Ίαμβος, 2008)
Μια όμορφη, έξυπνη, φτασμένη γυναίκα συναντά τυχαία σε κάποια εκδήλωση, έναν άντρα, που της φέρνει στη σκέψη και στην ψυχή τη μνήμη της πρώτης της αγάπης. Ξαναθυμάται τη ζωή της και... "Στρατί, στρατί το μονοπάτι..." μας τη διηγείται. Μια ζωή, σαν όλων μας, με όλες τις χαρούμενες, τρυφερές, αστείες, αλλά και δραματικές στιγμές της. Τη διηγείται στην κάθε φάση της, με φιλολογικές, φιλοσοφικές, ποιητικές, θεατρικές μα και ειρωνικές παρεμβάσεις... Ωστόσο, το δραματικό πορτρέτο τραγικά χαράζει τη μοίρα όλων...