Ο Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι. - Riordan, Rick (Εκδοτικός Οργανισμός Πάπυρος, 2009)
Ο Πέρσι είναι ένα 12άχρονο αγόρι που πάσχει από σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής και δυσλεξία, αδυνατεί να στεριώσει σε ένα σχολείο, ενώ στο σπίτι έχει να αντιμετωπίσει έναν βρομύλο πατριό. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μυθικά τέρατα ξαφνικά εμφανίζονται από το πουθενά και τον παίρνουν στο κατόπι. Έτσι ο Πέρσι θα μάθει ότι δεν είναι ένα τυχαίο παιδί. Πατέρας του είναι ένας από τους 12 Ολύμπιους θεούς, που έχουν πια μετακομίσει στον 600ό όροφο του Empire State Buildig. Είναι δηλαδή ημίθεος... και ο μόνος που μπορεί να αποτρέψει τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το πρώτο μέρος της σειράς βιβλίων του ευπώλητου και πολυβραβευμένου κυρίου Riorda, Ο Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι, έρχεται και στη χώρα μας, λίγο πριν από την έξοδό του στους κινηματογράφους με την υπογραφή του Chris Columbus. Αν θεωρείτε ότι το «εφηβικό» δεν εμπίπτει σε ηλικιακούς περιορισμούς, και αν δεν σκοπεύετε να ασχοληθείτε ιδιαίτερα με τις «μυθολογικές αυθαιρεσίες», ετοιμαστείτε να παρασυρθείτε σε έναν απολαυστικό τυφώνα περιπετειών, εφάμιλλου εκείνων του Χάρι Πότερ. Προσοχή: Σοβαρός κίνδυνος εθισμού.