Η ψυχή μετά τον θάνατο : οι μεταθανάτιες εμπειρίες στο φως της Ορθόδοξης διδασκαλίας - Rose, Seraphim, 1934-1982 (Μυριόβιβλος, 2009)
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στο σύγχρονο άνθρωπο που στέκεται με αμηχανία μπροστά στο γεγονός του θανάτου. Παρουσιάζει την δύο χιλιάδων ετών διδασκαλία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σχετικά με την πραγματικότητα του άλλου κόσμου, σε σύγκριση και αντίθεση με τις σύγχρονες "μεταθανάτιες εμπειρίες", όπως αυτές περιγράφονται από διάφορους ερμηνευτές. Έτσι ο αναγνώστης καθίσταται κοινωνός της αλήθειας, η οποία, στις μέρες μας, διαστρέφεται από το κοσμικό πνεύμα και τις αιρέσεις. Τα επιχειρήματα που παρατίθενται προέρχονται από τον πλούτο της πατερικής παράδοσης και έχουν σκοπό να ελευθερώσουν τον άνθρωπο από την εγωπάθειά του, έτσι ώστε να μπορέσει να γνωρίσει τον Θεό και την αγάπη Του.