Δακρυσμένος ήλιος : μυθιστόρημα - Adichie, Chimamanda Ngozi, 1977- (Ψυχογιός, 2008)
Νιγηρία, δεκαετία του ''60. Η χώρα σπαράσσεται από τον εμφύλιο πόλεμο. Oι δρόμοι τριών ανθρώπων διασταυρώνονται. Ο Ούγκβου, ένα αγόρι από ένα φτωχό χωριό, εργάζεται ως υπηρέτης για έναν καθηγητή πανεπιστημίου. Η Ολάνα, μια νέα γυναίκα, εγκαταλείπει την προνομιακή ζωή της στο Λάγκος για να ζήσει με τον χαρισματικό εραστή της, τον καθηγητή. Ο Ρίτσαρντ, ένας ντροπαλός Άγγλος, είναι παθιασμένος με την αινιγματική δίδυμη αδελφή της Ολάνα. Καθώς οι άνεμοι του πολέμου χτυπούν την πόρτα τους, οι τρεις αυτοί άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με τα πάθη, τα όνειρα και τις επιθυμίες τους, μ'' έναν τρόπο που κανείς τους δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί... Μια ιστορία πολέμου και αγάπης από την πολυβραβευμένη νεαρή συγγραφέα Τσιμαμάντα Αντίτσι!