Όταν τα παραμύθια λένε αλήθεια - Ομηρόλη, Εύα (Ελληνική λογοτεχνία / Λιβάνη, 2010)
Οι περισσότεροι νομίζουμε ότι το παραμύθι της Σταχτοπούτας είναι μόνο για κορίτσια. Νομίζουμε λάθος. Ο μύθος υπάρχει απ' την αρχαιότητα, αναφέρεται πρώτη φορά απ' τον Ηρόδοτο και τον Στράβωνα και συναντάται με διαφορετικές διασκευές σε όλες τις κουλτούρες του κόσμου. Ο κεντρικός ήρωας που περιφρονείται, αδικείται και τελικά δικαιώνεται, δεν είναι πάντοτε γυναίκα. Οι περισσότεροι νομίζουμε ότι το παραμύθι είναι η επιτομή της αφέλειας, της αδράνειας και της μοιρολατρίας