Το σιδερένιο σπίτι : κινέζικα διηγήματα, 1919-1929 - Καρούση, Καλλιόπη, 1956-; Καρούση, Καλλιόπη, 1956- (Βιβλιοπωλείον της "Εστίας" Ι. Δ. Κολλάρου, 1991)
Στις αρχές του 20ού αιώνα, η Kίνα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. O Λου Σιούν, ο σημαντικότερος συγγραφέας της περιόδου, περιγράφει τη χώρα του σαν σιδερένιο σπίτι που κρατά αιχμάλωτους τους ενοίκους του και που θα γίνει τελικά ο τάφος τους. Ωστόσο, στα τέλη της δεκαετίας του 1910, μερικοί συγγραφείς προσπαθούν να ξυπνήσουν τους κοιμισμένους ενοίκους του σιδερένιου σπιτιού. Tα εννέα διηγήματα του βιβλίου αυτού ζωντανεύουν την κομφουκιανική κοινωνία, τις κοινωνικές αλλαγές που επιχειρούνται στο εσωτερικό της και τα διλήμματα που ανακύπτουν.