Εξέλιξη : μια ιστορία ζωής 4 δισεκατομμυρίων ετών. - Palmer, Douglas (Σκάι βιβλίο, 2009)
Η υπέροχη και λεπτομερής εικονογράφηση του βιβλίου -από τα πρώτα μικρόβια που εμφανίστηκαν στη θάλασσα, και τους τρομερούς δεινοσαύρους που κάποτε κυριαρχούσαν στον πλανήτη μας, μέχρι τους πανάρχαιους προγόνους μας- βασίζεται στα αποτελέσματα των πιο πρόσφατων ερευνών και εμπλουτίζεται με εκατοντάδες φωτογραφίες απολιθωμάτων. Το πρωτοποριακό οπτικό υλικό συμπληρώνεται με εμπεριστατωμένο σχολιασμό, γεγονός που καθιστά το βιβλίο αυτό μοναδικό έργο αναφοράς για ολόκληρη την οικογένεια, με πλήρη κατάλογο των εκατοντάδων παρουσιαζομένων ειδών, πληροφορίες για τη θεωρία της εξέλιξης και λεπτομέρειες για τις τοποθεσίες όπου βρίσκονται σήμερα όλα τα σημαντικά στοιχεία από απολιθώματα.