Το μεγάλο πουθενά - Ellroy, James, 1948- (Αστυνομική λογοτεχνία, 1997)
Το επικό νουάρ μυθιστόρημα αρχίζει τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς του 1950 στο Λος Άντζελες, η Πόλη των Αγγέλων έχει μετατραπεί σε πόλη του Αγγέλου του Σκότους. Στο χάραμα της δεκαετίας του 50 βίαιοι και αρρωστημένοι φόνοι και το κυνήγι των αριστερών και των κουμμουνιστικών επιρροών στο κόσμο του Χόλλυγουντ τρομοκρατούν την κοινότητα. Τρεις άνδρες στροβιλίζονται στη δίνη της βίας και της απογοήτευσης όταν οι ζωές τους βρίσκονται αξεδυάλυτα συνδεδεμένες καθώς ο καθένας αντιμετωπίζει το προσωπικό του σκοτάδι. Ο νιόβγαλτος αστυφύλακας Ντάνυ Άπσω ερευνά μια σειρά πρωτόφαντων σεξουαλικών φόνων με ακρωτηριασμούς και κακοποιήσεις. Ο αστυνόμος του εγκληματολογικού Μαλ Κόνσιντάιν δέχεται να συμμετάσχει στα φιλόδοξα σχέδια ενός ανερχέμενου εισαγγελέα για τη κατασκευή του φακέλου με την κουμμουνιστική επιρροή στο Χόλλυγουντ. Ο Μπάζ Μήκς μπράβος για όλες τις δουλειές πρώην μπάτσος στη δίωξη ναρκωτικών προμηθευτής κοριτσιών στον Χάουαρντ Χιούζ και συνεργάτης του αρχιεγκληματία Μίκυ Κοέν μπλέκεται κι αυτός στην πόλη κατά της "κόκκινης απειλής", για το χρήμα και την εξουσία. Χωρίς να το ξέρουν οι τρεις άνδρες έχουν αγοράσειένα εισητήριο για την κόλαση. Το ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΥΘΕΝΑ το δεύετερο ανεξάρτητο μέρος του τετράπτυχου του Λος Άντζελες μετά τη ΜΑΥΡΗ ΝΤΑΛΙΑ θεωρείται ένα από τα βαθύετρα και ανησυχητικότερα έργα του Τζεϊμς Έλλροϊ.