Ο ποιητής και το ποίημα : Καρυωτάκης, Σαχτούρης, Κέντρου-Αγαθοπούλου, Δημουλά, Χριστιανόπουλος, Μαρκόγλου, Γκανάς, Φωστιέρης - Μαρκόπουλος, Θανάσης Ε., 1951- (Σοκόλης, 2010)
Οι προκείμενες εργασίες είναι αποτέλεσμα της εντατικής απασχόλησης του συγγραφέα με τη λογοτεχνία και ειδικότερα με την ποίηση ως δημιουργού και κριτικού αλλά και ως εκπαιδευτικού, φιλολόγου της τάξης και συμβούλου φιλολόγων. Στην παρούσα εργασία, παρουσιάζονται και ανθολογούνται ποιήματα και δημιουργοί που ανθολογούνται στα βιβλία της νεοελληνικής λογοτεχνίας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.