Η εβραία νύφη = Die judenbraut : μυθιστόρημα - Δαββέτας, Νίκος Γ., 1960- (Κέδρος, 2009)
Αθήνα-Βερολίνο-Θεσσαλονίκη. Μια νέα γυναίκα αναζητά στοιχεία για την εμπλοκή του πατέρα της στον αφανισμό των Ελλήνων εβραίων. Με πρόσχημα τη ζωγραφική, στη σκιά άγνωστων θυμάτων, οικογενειακών φαντασμάτων και μιας αδιόρατης ενοχής, πασχίζει να ανακαλύψει το λεπτό όριο ανάμεσα στη ζωή που ζούμε και στη ζωή που επινοούμε. Ένα μυθιστόρημα για ό,τι στοιχειώνει τη ζωή του κάθε ανθρώπου.