Η Νερένια προστατεύει τη θάλασσα - Ρώσση-Ζαΐρη, Ρένα (Διαβάζω ιστορίες, 2010)
Όταν η Μπλιμ Μπλομ, η φάλαινα, καταπίνει μια πλαστική σακούλα κι αρρωσταίνει βαριά, η Νερένια, η άτακτη γοργόνα, κάνει τα πάντα για να σώσει τη θάλασσα από τη μόλυνση. Μέχρι που αποκτάει και πόδια! Ένα βιβλίο που συνδυάζει τα προβλήματα του σήμερα με τα κλασικά παραμύθια και βοηθάει τα παιδιά να καταλάβουν πως το μέλλον του πλανήτη εξαρτάται κι από τα ίδια.