Το ψαράκι που φορούσε γυαλιά - Ρώσση-Ζαΐρη, Ρένα (Φραουλίτσα, 2010)
Ο Κόλι ήταν το πιο ευτυχισμένο και το πιο χαρούμενο ψαράκι του βυθού, μέχρι που ο ψαροφθαλμίατρος του είπε πως έχει ψαρομυωπία και πρέπει να φορέσει γυαλιά. Και τότε τα άλλα ψαράκια στο σχολείο άρχισαν να τον κοροϊδεύουν. Όταν όμως πήγαν εκδρομή για να μαζέψουν θαλάσσιες ανεμώνες, ήταν ο μόνος που είδε πιο γρήγορα από όλους ένα κοπάδι από καρχαρίες και... έγινε ήρωας!