Εκείνη η στιγμή - Πολυράκης, Γιώργος Θ. (Έλληνες λογοτέχνες, 2008)
Μια πτήση που αρχίζει κανονικά και τελειώνει απρόσμενα είναι η αφορμή να γνωριστούν δυο νέοι άνθρωποι, ο Μάριος και η Νατάσα. Εκείνος είναι γιατρός κι εκείνη η μοναδική επιζήσασα. Ο Μάριος σώζει τη ζωή της νέας κοπέλας και της παραδίδει την καρδιά του. Ο έρωτάς του είναι απελπισμένος, καθώς η Νατάσα μεταφέρεται στο εξωτερικό για ολοκλήρωση της θεραπείας της πριν ο Μάριος προλάβει να μάθει καν το όνομά της. Κι όμως. "Ποτέ μη λες ποτέ". Οι δύο νέοι θα ξανασυναντηθούν στο Λονδίνο και η ιστορία τους θα αρχίσει κάτω από τις καλύτερες των προϋποθέσεων. Αλλά, τα πράγματα δεν είναι ρόδινα. Η κοπέλα είναι ένας άνθρωπος χωρίς παρελθόν, με τα ανάλογα προβλήματα, απότοκα του δυστυχήματος. Τα προβλήματα δε σχετίζονται μονάχα με προσωπικές της στιγμές, σχετίζονται και με εργασιακά θέματα και με συμφέροντα εκατοντάδων εκατομμυρίων. Τι θα συμβεί όταν θα έρθει η κρίσιμη στιγμή; Μέχρι τότε, δυο μπλε μάτια, αυτά που έσκυβαν πάνω της με λαχτάρα μέσα στον ορυμαγδό και τον πόνο, φωτίζουν τη ζωή της. Πού θα καταλήξει η σχέση αυτή;