Μπουμπουλίνα - Michel, Πρίγκιπας της Ελλάδος, 1939- (Κάκτος, 1993)
«Ήλθα στον κόσμο πάνω στο βρώμικο δάπεδο μιας φυλακής της Κωνσταντινούπολης στις 11 Μαΐου 1771». Έτσι αρχίζει η καταπληκτική αφήγηση της Μπουμπουλίνας. Η μητέρα της τη μεγάλωσε στις Σπέτσες, την εποχή που η Ελλάδα βρισκόταν ακόμη κάτω από το ζυγό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Παντρεύτηκε έναν εφοπλιστή που της έμαθε τη γοητεία της θάλασσας και του κινδύνου. Οι δυο τους, επικεφαλής μιας πραγματικής αρμάδας, οργώνουν τη Μεσόγειο από την Κωνσταντινούπολη ως τη Μασσαλία και από την Καρθαγένη ως την Τρίπολη αναζητώντας θησαυρούς.