Ανίσχυρος άγγελος : μυθιστόρημα - Κοντολέων, Μάνος, 1946- (Σύγχρονη λογοτεχνία για νεόυς, 2010)
Σάββατο βράδυ, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Στο κέντρο της πόλης. Ένας αστυνομικός πυροβολεί ένα μαθητή του λυκείου. Αυτό συνέβη -κάποτε. Και με αυτό το γεγονός ξεκινά τούτη η ιστορία. Η ιστορία της Αγγέλας, που ο πατέρας της ήταν... "Ο "Ανίσχυρος άγγελος" είναι ένα μυθιστόρημα. Πράγμα που σημαίνει πως από τη μια εστιάζεται κυρίως σε ατομικές αντιδράσεις και από την άλλη πως δεν ακολουθεί τα όσα συνέβησαν, αντίθετα συχνά τα αναστρέφει ή και τα παραποιεί προσπαθώντας να κατανοήσει την αλήθεια των ηρώων του. Αυτών και μόνο.