Ο σημαδεμένος - Blyton, Enid, 1897-1968 (Μυστήριο και περιπέτεια, 2001)
Η Μπέτυ με τον Πίπη και ο Χάρης με την Νταίζη είναι αδέλφια. Μαζί με τον Φρέντυ, που είναι μοναχοπαίδι, κάνουν αχώριστη συντροφιά. Την παρέα συμπληρώνει ο σκύλος τους ο Μπάστερ. Στις σχολικές διακοπές βρίσκονται διαρκώς μαζί και αφιερώνουν το χρόνο τους στην εξιχνίαση αστυνομικών υποθέσεων και στον εντοπισμό κακοποιών. Η Ένιντ Μπλάυτον, επιβραβεύοντας τις ικανότητάς τους, τους έχει ονομάσει Νεαρούς Ντε-τέκτιβ και, με την απαράμιλλη δεξιοτεχνία της, τους κάνει πρωταγωνιστές σε ιστορίες γεμάτες μυστήριο και περιπέτεια. Οι Νεαροί Ντετέκτιβ χαίρονται πολύ που ήρθαν οι διακοπές του Πάσχα και τους δίνεται η ευκαιρία να χαλαρώσουν από τα μαθήματά τους. Ένα συνέδριο εντομολογίας, που οργανώνεται στο Πήτερσγουντ, φέρνει στα μέρη τους πλήθος κόσμο, πολλούς επιστήμονες, αλλά και ένα δραπέτη από τις φυλακές, με μια φρικτή ουλή στο πρόσωπο -τον σημαδεμένο- πόυ γίνεται ο φόβος και ο τρόμος της περιοχής. Τα παιδιά δεν αργούν να ανακα- τευτούν στις έρευνες για τον εντοπισμό του, χωρίς να υποψιάζονται τι τους περιμένει...