Αθώος σαν το διάβολο : μυθιστόρημα - Σταυριανέα, Γεωργία (Μελίχρυσος, 2010)
Η Δάφνη Βότση είναι ένα υιοθετημένο παιδί μιας πλούσιας οικογένειας στον Διόνυσο. Οι ανατροπές στη ζωή της άρχησαν στην παιδική της ηλικία, όταν απο ατύχημα έχασε τους θετούς γονείς της με αποτέλεσμα σαν νόμιμη κληρονόμος που ήταν, να έχει μπλεξίματα με τον τυχοδιώκτη Πιέρο, (άντρα της θείας της, που ήταν και η διαχειρίστρια της κληρονομιάς της). Γνώρισε τη βία και την απάνθρωπη συμπεριφορά του Πιέρου, ώσπου κλείστηκε σε οικοτροφείο στο εξωτερικό μέχρι την ενηλικίωσή της. Η επιστροφή της ενήλικης πλέον Δάφνης σηματοδότησε την αρχή νέων ανατροπών. Συγκρούσεις, βία, δολοφονίες, ακολούθησαν, ώσπου η Δάφνη βρέθηκε στην Φιλιππούπολη με νέο πρόσωπο και ταυτότητα βάζοντας μοναδικό στόχο της να εκδικηθεί τον Πιέρο και να ξαναπάρει πίσω τη ζωή της. Ακολουθώντας μια επικίνδυνη διαδρομή επιβίωσης έμπλεξε άθελά της με τη βουλγαρική μαφία, καταλήγοντας στο Παλέρμο όπου η μοιραία συνάντησή της με τον Πιέρο την έφερε κοντά στην πραγματοποίηση του στόχου της. Το φινάλε είναι συγκλονιστικό καθώς η Δάφνη επιστρέφει στο σπίτι της στο Διόνυσο, συνοδευόμενη από τον γοητευτικό εχθρό της Πιέρο ο οποίος αγνοεί ότι είναι το κορίτσι που τόσα χρόνια χρησιμοποιούσε σαν μαριονέτα του. Η μεγάλη σύγκρουση είναι πλέον αναπόφευκτη.