Μυστικά των αντρών που κάθε γυναίκα πρέπει να ξέρει - De Angelis, Barbara (Η Δυναμική της Επιτυχίας, 2000)
Ευχήθηκες ποτέ σου να συνοδεύονται οι άντρες από οδηγίες χρήσης; Όταν αγοράζεις τοστιέρα ή τηλεφωνητή, παίρνεις μαζί και ένα ωραίο βιβλιαράκι που σε βοηθάει να καταλάβεις πως λειτουργεί το προϊόν. Σου εξηγεί τα χαρακτηριστικά του και σου λέει πώς να αποφεύγεις να πάθεις κακό όταν το χρησιμοποιείς. Με τους άντρες, όμως, τι γίνεται; Εμείς οι γυναίκες «χρησιμοποιούμε» τους άντρες πιο συχνά από τις άλλες μας «συσκευές» και πρέπει να καταλάβουμε από μόνες μας πώς λειτουργούν. Κάθε μέρα της ζωής μας, ασχολούμαστε με άντρες: τους συζύγους ή τους συντρόφους μας, τους προϊσταμένους ή του υπαλλήλους μας, τους πατεράδες, τους γιούς μας, τους φίλους μας. Προσπαθούμε να τους καταλάβουμε, να τους αγαπήσουμε και να τους κάνουμε να μας αγαπήσουν κι αυτοί.