Το δάγκωμα του φιδιού - Τσιρωνά, Μαρία (Ελληνική λογοτεχνία / Λιβάνη, 2008)
Τέλη Σεπτεμβρίου στην Πάρο, και το καλοκαίρι επιμένει. Τα αποξενωμένα μέλη μιας οικογένειας συναντιούνται μετά από χρόνια σε μια κηδεία. Όλοι τους ελπίζουν να φέρουν σε πέρας αυτή την υποχρέωση όσο το δυνατόν συντομότερα και ανώδυνα, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Όμως ευαίσθητες ισορροπίες δοκιμάζονται και μοτίβα ζωής ανατρέπονται, όταν αρχίζουν να αποκαλύπτονται τα καλά κρυμμένα μυστικά τους.