Καινούργια αρχή - Dunne, Catherine (Ψυχογιός, 1998)
«Πάνε είκοσι χρόνια που η Ρόουζ και ο Μπεν παντρεύτηκαν από αγάπη. Έχουν τρία παιδιά, ένα όμορφο σπίτι, μια καλή ζωή μαζί. Ένα πρωί, ο Μπεν ανακοινώνει ψυχρά στη Ρόουζ ότι εγκαταλείπει την οικογενειακή εστία, τους αφήνει για πάντα, πνίγεται, βαρέθηκε βρε αδερφέ! Η Ρόουζ τα χάνει, βυθίζεται στο κενό. Πως θα επιζήσει, πως θα το πει στα παιδιά, πως θα τα βγάλει πέρα, τι μεσολάβησε, σε τι έφταιξε εκείνη; Ερωτήματα, ατέλειωτα ερωτήματα, την κατακλύζουν, τη βασανίζουν, την εξωθούν στα άκρα. Και τώρα;» Είναι το πιο παράξενο μυθιστόρημα που διαβάσατε ποτέ! Η πλοκή είναι απλή, οι χαρακτήρες καθημερινοί, το θέμα οικείο. Κι όμως! Όταν τελειώνει το βιβλίο, νιώθει κανείς ότι αποχωρίζεται τον καλύτερό του φίλο!