Η φυλακισμένη της Τεχεράνης - Nemat, Marina, 1965- (Αληθινές ιστορίες, 2009)
Εσείς τι θα θυσιάζατε για να προστατέψετε τους αγαπημένους σας; Μήπως την ίδια σας τη ζωή; Τον Ιανουάριο του 1982, η Μαρίνα Νεμάτ, μόλις δεκαέξι χρόνων, συνελήφθη, βασανίστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο με την κατηγορία διάπραξης πολιτικού εγκλήματος. Μέχρι τότε η ζωή της στην Τεχεράνη κυλούσε γύρω από το σχολείο και τα καλοκαιρινά πάρτι στη λίμνη. Αλλά όταν τα μαθηματικά και η ιστορία άρχισαν να διδάσκονται σύμφωνα με τις επιταγές του Κορανίου, η Μαρίνα ήταν μία από τους εκατοντάδες εφήβους που βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη διάσημη φυλακή Εβίν. Εκεί την ερωτεύτηκε ο δεσμοφύλακάς της, ο Αλί. Με την απειλή της σύλληψης και του θανάτου να κρέμεται πάνω από την οικογένειά της, και μέσα σ'' ένα κλίμα τρυφερότητας και τρομοκρατίας συνάμα, ο Αλί την ανάγκασε να ασπαστεί τον ισλαμισμό και να τον παντρευτεί. Για τα επόμενα δύο χρόνια, η Μαρίνα θα παραμείνει πολιτική κρατούμενος και αιχμάλωτη του άντρα που κρατούσε στα χέρια του τη ζωή της και τη ζωή των δικών της. Μια αληθινή ιστορία!