Ανάμεσα σε δύο κόσμους - Dunmore, Helen (Ψυχογιός, 1998)
H Ίζαμπελ και η Νίνα είναι αδελφές, αχώριστες από την παιδική τους ηλικία. Όταν η Ίζαμπελ φέρνει στον κόσμο ένα αγοράκι, η Νίνα μετακομίζει στο σπίτι της αδελφής της στην εξοχή για να της συμπαρασταθεί. Το καλοκαίρι είναι καυτό και παντού πλανιούνται οι αναμνήσεις του παρελθόντος ενώ τα πάντα στροβιλίζονται σε ένα παιχνίδι ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα. Οι υποψίες, η προδοσία, ο αισθησιασμός, τα συγκεχυμένα όρια μεταξύ αδελφικής αγάπης και μίσους κυριαρχούν μέχρι την τελευταία σελίδα του βιβλίου. Ο ρυθμός είναι γρήγορος και η αφήγηση περιγραφική και διαλογική. Στο τέλος, η αγωνία κορυφώνεται και η αλήθεια αποκαλύπτεται τραγική και συνάμα οδυνηρή. Το «Ανάμεσα σε δύο κόσμους» είναι ένα βιβλίο δυνατό και συναρπαστικό που σου κόβει την ανάσα και σε μαγνητίζει μέχρι το τέλος!