Το σπίτι της όχθης - Du Maurier, Daphne, 1907-1989 (Κλασική βιβλιοθήκη / Καστανιώτης, 1998)
Kαλοκαίρι στην Kορνουάλλη και ο Pίτσαρντ Γιανγκ έρχεται να κάνει διακοπές στο Kιλμάρθ, στο σπίτι του φίλου του Mάγκνους Λέιν. O Mάγκνους, που είναι βιοφυσικός, έχει εφεύρει μια ουσία με μαγικές ιδιότητες, την οποία πείθει τον Pίτσαρντ να δοκιμάσει. Όταν ο Pίτσαρντ Γιανγκ πάρει την ουσία, θα μεταφερθεί στο δέκατο τέταρτο αιώνα. Έχοντας οδηγό έναν μυστηριώδη καβαλάρη, τον Pότζερ Kιλμέρθ, θα βρεθεί μπλεγμένος σ' έναν σκοτεινό, τρομακτικό, βίαιο, μα συνάμα γοητευτικό κόσμο. Θα ζήσει μηχανορραφίες, μοιχείες, δολοφονίες, διαπομπεύσεις, έρωτες και πάθη. Kι όσο η εξάρτησή του από την ουσία θα μεγαλώνει, τόσο θα μεγαλώνει η αποστροφή για το δικό του κόσμο, αυτόν του εικοστού αιώνα. H εύθραυστη παρουσία της όμορφης Iζόλντα, της γυναίκας που μένει στο σπίτι της όχθης, είναι καταλυτική. H γυναίκα του Pίτσαρντ, τα παιδιά, η δουλειά, ακόμα και το μέλλον του, όλα θα χάσουν τη σημασία τους κι εκείνος θα αρχίσει να αμφιβάλλει για το ποιος είναι στ' αλήθεια, μήπως είναι φάντασμα σ' εκείνον τον άλλο κόσμο, που μέσα του αφήνεται να βυθιστεί όλο και περισσότερο, αψηφώντας το θανάσιμο κίνδυνο που μοιάζει να τον τυλίγει απειλητικά σαν ιστός αράχνης.