Στα νησιά του Αιόλου : μυθιστόρημα - Merlino, Benito (Ξένοι Συγγραφείς, 2003)
Δυο ταξιδιώτες από το Μοντεβίδεο αποβιβάζονται στο νησί Λίπαρι. Ο Γκαετάνο, που ήταν μόλις επτά ετών όταν έφυγε από την Ιταλία, επιστρέφει νοσταλγός στη γενέθλια γη, τον τόπο της παιδικής του ηλικίας. Η Ίρμα, η γυναίκα που αγαπά, θα ανακαλύψει στα νησιά του Αιόλου ένα νέο και εντελώς διαφορετικό κόσμο, που τον λούζει αδυσώπητος ο ήλιος της Μεσογείου. Η γραφικότητα και η ομορφιά του τοπίου, οι απλοί άνθρωποι και οι καθημερινές συνήθειες με τις μικρές αλλά ουσιαστικές απολαύσεις της ζωής, στην αρχή τους γοητεύουν. Με το πέρασμα του χρόνου, όμως, η γαλήνη και η ηρεμία στο νησί δοκιμάζονται από μια νέα πραγματικότητα, που αλλάζει ριζικά τα πάντα γύρω τους. Ένα τρυφερό και νοσταλγικό μυθιστόρημα, με υπέροχες περιγραφές και άρωμα Ελλάδας.