Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα. - Kinney, Jeff (Ψυχογιός, 2010)
Έφτασαν οι καλοκαιρινές διακοπές - ο καιρός είναι τέλειος και όλα τα παιδιά παίζουν έξω. Όμως ο Γκρεγκ Χέφλι πού είναι; Μέσα στο σπίτι του και παίζει ηλεκτρονικά με τις κουρτίνες κλειστές. Όπως ομολογεί ο ίδιος, "είναι άνθρωπος του μέσα" και ζει την απόλυτη καλοκαιρινή φαντασίωση: μια ζωή χωρίς υποχρεώσεις, χωρίς κανόνες. Όμως η μαμά του έχει διαφορετική άποψη για το τι πάει να πει ιδανικό καλοκαίρι... για εκείνη δεν είναι παρά ένα καλοκαίρι γεμάτο εξωτερικές δραστηριότητες και μάλιστα με όλη μαζί την οικογένεια. Ποια φαντασίωση θα κερδίσει τελικά; Του Γκρεγκ ή της μαμάς του; Ή μήπως το νέο μέλος της οικογένειας Χέφλι θα φέρει τα πάνω κάτω;