Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα. - Kinney, Jeff (Ψυχογιός, 2010)
Ας μη γελιόμαστε, ο Γκρεγκ Χέφλι δε θα πάψει ποτέ να είναι ένας αφόρητος σπασίκλας. Μόνο που κάποιος πρέπει να το εξηγήσει και στον πατέρα του. Βλέπετε, ο Φρανκ Χέφλι νομίζει ότι μπορεί να κάνει επιτέλους το γιο του να φέρεται σαν σωστός άντρας και γι' αυτό τον γράφει σε διάφορα αθλήματα και δραστηριότητες για "σκληρούς άντρες". Φυσικά ο Γκρεγκ, που δεν είναι φτιαγμένος για τέτοια, καταφέρνει πάντα να κάνει το δικό του. Αλλά όταν ο πατέρας του τον απειλεί πως θα τον στείλει στη Στρατιωτική Ακαδημία, ο Γκρεγκ αρχίζει να παίρνει πια στα σοβαρά τη "μεταμόρφωσή" του σε σωστό άντρα, αλλιώς τον περιμένει... γερή καμπάνα.