Μαύρο φιλί - Σακελλαρόπουλος, Μένιος (Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, 2009)
«Όλοι είμαστε περαστικοί απ' αυτή τη γη, Παύλο. Θέλω να ζήσω καλά ό,τι μου απομένει. Να νιώσω τα κύτταρά μου να πάλλονται.» Στα 57 του χρόνια, ο Κεφαλλονίτης Γεράσιμος Καπάτος, ένας δικηγόρος σταρ, έχει βαρεθεί τη ζωή του, τη γυναίκα του Άννα, την ίδια του την ύπαρξη. Και στην κηδεία του καλύτερου φίλου του συνειδητοποιεί ότι θέλει να ζήσει και μάλιστα όσο πιο έντονα μπορεί στα άκρα. Έτσι γίνεται ταπεινός προσκυνητής μιας πολύ μικρότερης γυναίκας, της Μπέτυς Φαρμάκη, που με τα προσόντα της αιχμαλωτίζει το νου, το παρόν και το μέλλον του. Έχει άλλωστε διαβατήριο τύπου Α: ομορφιά, εξυπνάδα, δυναμισμό, νιάτα.