Αφηγηματικαί σημειώσεις : ιστορικά, αφηγήσεις, παραμύθια και παροιμίες από την Ανασελίτσα του 19ου αιώνα - Ζησόπουλος, Κωνσταντίνος Αθ., 1866-1940 (Σύνδεσμος Φοιτησάντων εν τη Τσοτυλίω Σχολή, 2009)
Ο ανάχείρας τόμος “ΑφηγηματικοίΣημειώσεις" του αειμνήστου Κωνσταντίνου Αθ. Ζησοπούλου, με πλούσια σχόλια και επιμέλεια έκδοσης του φιλολόγου Αλεξάνδρου Σωτ. Μπακαΐμη, 444 συνολικά σελίδων, παρουσιάζει ιδιαίτερο ιστορικό, λαογραφικό, γλωσσικό και κοινωνιολογικό ενδιαφέρον. Η ιδιαίτερη αξία του έγκειται στο γεγονός, κυρίως, ότι αναφέρεται σε γεγονότα, ήθη και έθιμα, θεσμούς και καταστάσεις του δεύτερου μισού του 19ου αιώνα και των πρώτων δεκαετιών του 20ού. Είναι, χωρίς υπερβολή, ένας πολύτιμος πνευματικός θησαυρός, που τον φιλοτέχνησε με καημό και μεράκι σε ανύποπτο χρόνο ο αείμνηστος Κων. Ζησόπουλος, τον διαφύλαξαν επί δεκαετίες τα παιδιά του -μέσ’ από μπάρες και ανώμαλες καταστάσεις-, τον επισήμανε και τον αποτίμησε καταλλήλως ο εγγονός του Παρμενίων Αθ. Ζησόπουλος και, τελικά, τον μελέτησε προσεκτικά, τον υπομνημάτισε σχολαστικά και δημοσιεύοντάς τον, τον ανέδειξε, τον καταξίωσε και τον ... χάρισε στο ευρύ αναγνωστικό κοινό ο επιμελητής της έκδοσης Φιλόλογος Αλέξανδρος Μπακαΐμης. Διαβάζοντας κανείς σελίδες από τον πολύτιμο αυτόν τόμο, είναι σαν να ταξιδεύει νοερά στο χώρο και το χρόνο -κυρίως στην Επαρχία Ανασελίτσας του 19ου αιώνα- και να συνομιλεί με Ανασελιτσιώτες, Βαλαάδες, μπέηδες και αγάδες, Εβραίους και... Αθιγγάνους του 19ου αιώνα!