Η εγκυκλοπαίδεια των ζώων : 18 βιβλία εξερεύνησης και γνώσης για τη ζωή στον πλανήτη μας. - Fereti, Gianluca (Σκάι βιβλίο, 2008)
Κάποτε, οι λύκοι μάς προκαλούσαν φόβο. Η ηθικολογία και η οικολογία μάς έκαναν να αλλάξουμε γνώμη. Η πρώτη μάς μίλησε για την κοινωνικότητα, τη στοργικότητα, την ευφυΐα, αλλά και τη σχετικά ακίνδυνη φύση τους. Η δεύτερη μας εξήγησε τον ουσιαστικό ρόλο τους στη φύση. Πράγματι, η διατήρηση της δημογραφικής, γενετικής και υγειονομικής ισορροπίας βασίζεται στην ισορροπία μεταξύ θηραμάτων και θηρευτών. Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους ο λύκος επιστρέφει, αλλά σε αντίθεση με το παρελθόν εξακολουθεί να ζει περιορισμένος στις ορεινές περιοχές. Ντανίλο Μαϊνάρντι Περιέχονται τα κεφάλαια: - Ο λύκος, μύθος και θρύλος - Περιορισμένος σε "νησίδες" - Ζώα αγέλης - Τα ζώα του βουνού - Ικανοί ορειβάτες - Τα μεγάλα αρπακτικά - Ανάμεσα σε γη και νερό - Λεξικό τη φύσης ΖΑ-ΙΚ