Το μαύρο μάμπα : μυθιστόρημα : κοινωνικό, αστυνομικό, ιστορικό, περιπετειώδες - Σακελλαρόπουλος, Νίκος Κ. (Βεργίνα, 2009)
Το 1950 οχτώ νεαροί Έλληνες βρίσκονται αναπάντεχα στο Κονγκό με πρόσκληση ενός σπουδαίου συμπατριώτη τους, ο οποίος από το 1928 είχε ριζώσει εκεί μετά από αφάνταστες περιπέτειες και τρομερούς κινδύνους. Αργότερα όταν εκείνος χάθηκε μυστηριωδώς στη ζούγκλα, αυτοί κληρονόμησαν την τεράστια περιουσία του. Τα αιματηρά όμως γεγονότα που ακολούθησαν τους ανάγκασαν να φύγουν.