Τα φέρετρα του αυτοκράτορα : οκτώ κινέζικες αστυνομικές βασισμένες σε αυθεντικές υποθέσεις της αρχαίας Κίνας - Van Gulik, Robert, 1910-1967 (Θεμέλιο, 2001)
Η συλλογή των 8 ιστοριών με τον κορυφαίο ντετέκτιβ της αρχαίας Κίνας και τους βοηθούς του (Μα Γιουνγκ, αστυνόμος Χουνγκ και Τσιάο Τάι), καλύπτει μια δεκαετία στη διάρκεια της οποίας ο δικαστής Τι υπηρέτησε σε 4 διαφορετικές επαρχίες της αυτοκρατορίας Τανγκ. Οι υποθέσεις που αναφέρονται σ' αυτό το βιβλίο, από την ύποπτη προδοσία ενός στρατηγού του κινεζικού στρατού, που αντιμετωπίζει τις τσαρικές ορδές στα δυτικά σύνορα της αυτοκρατορίας, μέχρι τη δολοφονία ενός μοναχικού ποιητή στο περίπτερο του κήπου του στο Χαν-γιουάν, είναι μεταξύ των πλέον αξιομνημόνευτων της μακράς και λαμπρής σταδιοδρομίας του δικαστή Τι. Κάθε περίπτωση δείχνει τις μεθόδους τού Τι στη διερεύνηση των εγκλημάτων, όπως συμβαίνει και με τις περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς. Ένα οκτασέλιδο «Χρονολόγιο του δικαστή Τι» στο τέλος του βιβλίου περιγράφει τη σταδιοδρομία του Τι: Πότε, που και με ποιων τη βοήθεια διαλεύκανε τις εγκληματικές υποθέσεις που αντιμετώπιζε.