Το σχέδιο με τις ιτιές : μια κινέζικη ιστορία βασισμένη σε αυθεντικές υποθέσεις της αρχαίας Κίνας - Van Gulik, Robert, 1910-1967 (Θεμέλιο, 1999)
Μια κινέζικη αστυνομική ιστορία βασισμένη σε αυθεντικές υποθέσεις της αρχαίας Κίνας: Με δεκάξι εικόνες σχεδιασμένες από τον συγγραφέα με κινέζικη τεχνοτροπία Η κινέζική αστυνομική ιστορία με τον Δικαστή Τι, «Το Σχέδιο με τις Ιτιές», εκτυλίσσεται στην αποδεκατισμένη από την πανώλη Αυτοκρατορική Πρωτεύουσα. Ο Δικαστής Τι, Πρόεδρος πια του Μητροπολιτικού Δικαστηρίου, καλείται να διοικήσει την πρωτεύουσα, μετά την αποχώρηση του Αυτοκράτορα και των ευγενών από αυτήν. Και ενώ το φάσμα του θανάτου πλανάται πάνω από την πόλη, ο πολυμήχανος δικαστής πρέπει να επιστρατεύσει τις ικανότητές του για να διαλευκάνει το μυστήριο τριών, φαινομενικά ασύνδετων μεταξύ τους, δολοφονιών, που πιθανόν απέβλεπαν στον αφανισμό των παλαιότερων και σημαντικότερων αριστοκρατικών οικογενειών της πόλεως. Ο Δικαστής Τι, ο γενειοφόρος ντετέκτιβ της αρχαίας Κίνας, καλείται να διαλευκάνει αυτά τα μυστήρια, αλλά και να εμποδίσει μια συνωμοσία που απειλεί την πρωτεύουσα. Η μετάφραση έγινε από το αγγλικό πρωτότυπο. Οι τίτλοι των κεφαλαίων και το χρονολόγιο ακολούθησαν τη γαλλική μετάφραση του μυθιστορήματος. Με δεκαέξι εικόνες σχεδιασμένες από τον συγγραφέα με κινέζικη τεχνοτροπία.