Αστραπίκας και Βροντίκας : οι ήρωες του Πόντου : η επανάκτηση της Πόλης 1261 μ. Χ. - Αγγέλου, Νίκος (Otherwise, 2008)
Ο Αστραπίκας και ο Βροντίκας μας ταξιδεύουν στην ιστορία, από την Αυτοκρατορία της Τραπεζούντας στα παράλια του Πόντου, μέχρι την Βασιλεύουσα των Πόλεων. Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, δίνει στην έκδοση επιμορφωτικό χαρακτήρα πραγματευόμενο μια εποχή έως πρόσφατα παραμελημένη, αναδεικνύοντας την ταυτότητα και την ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού. Ένα οδοιπορικό με κωμικές και χιουμοριστικές καταστάσεις όπου οι ήρωες, στο πέρασμα τους για την Πόλη, αντιμετωπίζουν τους εχθρούς της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, Τούρκους, Πειρατές και Σταυροφόρους.