Η εγκυκλοπαίδεια των ζώων : 18 βιβλία εξερεύνησης και γνώσης για τη ζωή στον πλανήτη μας. - Reveli, Eleta-Maria (Σκάι βιβλίο, 2008)
Ο Αριστοτέλης ήταν ο πρώτος που κατάλαβε ότι οι φάλαινες και τα δελφίνια είναι θηλαστικά. Ακόμα και σήμερα όμως, πολλοί τα θεωρούν ψάρια, λόγω του σχήματος του σώματός τους και του ότι ζουν στην θάλασσα. Τα μεγάλα κήτη, δηλαδή οι φάλαινες με την ευρεία έννοια, είχαν πάντοτε μια επίδραση στον άνθρωπο εντελώς διαφορετική σε σχέση με τα συγγενικά τους δελφίνια, που θεωρούνται σύμβολα αγνότητας και συνδέονται με βαθιά φιλία με τον άνθρωπο. Οι φάλαινες, αντιθέτως, θεωρούνταν ενσάρκωση του τρόμου και της δολιότητας, αλλά σήμερα όλοι γνωρίζουν ότι αυτοί οι γιγάντιοι κύριοι της θάλασσας δεν είναι επικίνδυνοι. Ντανίλο Μαϊνάρντι.